Loading...

 

"Jeg havde forbedret mine tal så meget, at hun ikke kunne finde en forklaring på hvad der var sket. Jeg tror på, at forklaringen ligger i motionen. Det er den eneste væsentlige ændring i den periode, og jeg forsætter derfor træningen sammen med Pernille. Ud over at mine knogler åbenbart reager godt og mine problemer med knæet er helt væk, har jeg også fået en pænere krop og en glæde ved at gøre noget for mig selv."

Bettina, 52 år

 

Træning for knogleskørhed 

 

Læs mere om Bettinas historie her.....

Kvinderne I min familie er ramt af knogleskørhed. I livet er vi lange og slanke men vi ender med bøjet ryg som Dronning Ingrid. En gang om året får jeg skannet mine knogler og vi får et tal, som skal ligge inden for en kurve. Allerede i 40 års alderen fik jeg besked på at spise kalk og lave vægtbærende motion, men det gør jo ikke ondt før knoglerne begynder at falde sammen og det med motionen gik lidt trægt. 

 

Det hele startede med smerter i det ene knæ....... 

Af helt andre årsager fik jeg ondt i mit ene knæ. Jeg var hos fysioterapeuter der bøjede og rettede mine ben ud, jeg var hos læger der mente jeg skulle affinde mig med at jeg nu var 50 år og færdig, og andre læger der mente at jeg skulle have en kikkert undersøgelse uden at de dog kunne sige hvad de søgte efter. En god ven anbefalede sin fysioterapeut (hun hedder Tina Plank) og jeg tænkte, hvorfor ikke give det en chance.  Hun satte sig ned på gulvet og kiggede på mine ben, bad mig droppe de høje hæle og satte mig til at motionere. Jeg måtte starte fra bunden, sidde på en seng, rejse mig med ret ryg og sidde igen (startede med 10 gentagelser pr. gang) – men ikke desto mindre hjalp det - jo flere muskler jeg fik bygget op, desto bedre blev mit knæ. Problemet er at Tina boede en times kørsel fra mit hjem, så da mit knæ næsten var i orden, anbefalede Tina mig at starte hos Fys-Focus og dermed havnede jeg hos Pernille. 

 

Træning for knogleskørhed (og en masse andet dejligt som styrke, smidighed og overskud) 

Pernille fortsatte trenden, flere hjemmeøvelser samtidig med at jeg startede til Outdoor fitness. Nu begyndte man at kunne se mine muskler. For godt et år siden, næsten samtidig med at jeg startede hos Pernille røg jeg udenfor kurven og fik konstateret knogleskørhed i den form der skal behandles . Hvidovre hospitals løsning er medicin, og jeg gik da også med til at prøve. Det ene præparat  var værre end det andet, mine knogler bankede og medicinen gjorde mig så dårlig, at jeg stort set ikke orkede andet end at passe mit arbejde. Dette er for øvrigt helt almindelige bivirkninger, så på det område er jeg normal. Dertil gjorde pillerne at jeg havde svært ved at få gennemført min træning så efter en del overvejelser, fortalte jeg lægen at jeg ikke ville spise den slags medicin. Lægen havde ikke rigtig nogle alternativer, han bad mig bare om at komme til den næste kontrol. 

 

Tid til at høste resultaterne af al træningen......

Hos Pernille øgede vi træningen, jeg trænede nu med vægte, forsøgte at løbe og gik stadig til Outdoor fitness. I sommer kom jeg så til kontrol på Hvidovre, jeg blev scannet igen og kom til den obligatoriske samtale med en specialuddannet sygeplejerske, der ved en hel masse om knogleskørhed. Hun så mine tal og spurgte så ”hvad har du spist” Jeg svarede kalktilskud som altid og ingen medicin. Så tjekkede hun mine tal, tjekkede at scanneren fungerede og fortalte så at jeg igen lå inden for kurven. Jeg havde forbedret mine tal så meget, at hun ikke kunne finde en forklaring på hvad der var sket. Jeg tror på, at forklaringen ligger i motionen. Det er den eneste væsentlige ændring i den periode, og jeg forsætter derfor træningen sammen med Pernille. Ud over at min knogler åbenbart reager godt og mine problemer med knæet er helt væk, har jeg også fået en pænere krop og en glæde ved at gøre noget for mig selv.

 

Bettina, 52 år

 

Du kan læse mere om vores træningshold HER!

 

Du kan læse mere om Fysioterapi eller Personlig Træning hos Pernille her!